Bevlogen verhalen

Autorecycling is in Nederland goed georganiseerd. Wanneer accountmanagers van ARN aan gesprekspartners vertellen dat we in Nederland in 2016 98,7% van het gewicht van de auto weer een nuttige toepassing hebben gegeven, valt ongeloof hen ten deel. Maar het is wel correct.

De auto is het verst gerecyclede consumentenproduct. Het is interessant om de keten in beeld te brengen en gezichten te zien bij uitdagingen die met succes worden opgelost. Wat gebeurt er als een auto wordt ingeleverd?

  • Wie demonteert een wrak?
  • Wat test het laboratorium van ARN?
  • Hoe moet een demonteur een Li-ion batterij veilig uit een auto halen?
  • Wie bedient de shredder?
  • Waarom is het zo lastig om plastic restanten van ijzer te scheiden?

Gemeenschappelijke passie
Deze uitgave bevat vijftien verhalen van vijftien bevlogen medewerkers. Hoewel alle mensen die we portretteren een andere rol hebben in de keten, delen ze dezelfde houding: passie voor auto’s én passie voor een schone wereld. De foto’s en verhalen laten zien hoe alles in elkaar grijpt en welke vooruitgang is geboekt.

Innovatiekracht
Van Gils senior uit Nootdorp verdiende zijn geld met slopen. Zijn zonen hebben het autodemontagebedrijf omgebouwd tot een online onderdelenshop. Een mooi voorbeeld van innovatiekracht. Door diezelfde innovatie ontstaan zelfs nieuwe bedrijfstakken, zoals bij Autobedrijf Peter Ursem in Zwaag, waar accu’s een tweede leven krijgen.
Recycling is een veel besproken thema, in the end is het vooral een kwestie van doen en ondernemen. Kijk maar.