Werken aan hoogwaardige recycling

Innovatie in de autorecyclingbranche is noodzakelijk om de circulaire economie te kunnen ondersteunen. ARN is dé recyclingexpert in de mobiliteitsbranche. Wij streven voortdurend naar innovatie op het gebied van recycling van auto’s en batterijen. Onze missie is het bereiken van hoogwaardige recycling, met een goede balans tussen kosten, recyclingprestatie en CO2-footprint.

Het resultaat van onze inspanningen is duidelijk zichtbaar: we behalen én overtreffen op efficiënte wijze de wettelijke 95%-recyclingdoelstelling. In 2016 zijn in het ARN-netwerk 185.740 afgedankte auto’s verwerkt en is in totaal bijna 57 miljoen kg materiaal gedemonteerd en verantwoord verwerkt.

Samenwerking die werkt
Onze voornaamste opdracht is voor autofabrikanten de producenten­verantwoordelijkheid in te vullen voor afgedankte auto’s en batterijen.

Dat doen wij in samenwerking met al onze ketenpartners, want auto’s recyclen doe je samen. Alle schakels in de keten leveren hun bijdrage, ook de inzamelbedrijven, verwerkingsbedrijven en de tussenhandelaren. We hechten veel belang aan goede relaties met onze stakeholders.

Een duurzame samenleving
Bijdragen aan een duurzame samenleving zit in ons DNA. Verantwoord en efficiënt recyclen vormt ons bestaansrecht. Onze bijdrage aan de circulaire economie bestaat onder meer uit de ondersteuning van ondernemers in de autorecyclingketen om zich verder te professionaliseren en om duurzaam te ondernemen. Wij helpen garages en consumenten op een verantwoorde manier hun oude auto’s af te danken. Ook zetten wij ons in voor een gelijk speelveld in de recyclingketen. Deze activiteiten verrichten we al ruim twintig jaar, om op een efficiënte manier de 95%-recyclingdoelstelling te kunnen halen. Zo ook in 2016, waarover wij hier verslag doen.