Volledige recycling van auto’s zonder schade voor milieu en leefomgeving

Vanuit het heelal bezien is de aarde een blauwe bol, vol water en leven. Ruimtevaarder en natuurkundige Wubbo Ockels kon er prachtig over vertellen. Vlak voor zijn overlijden in 2014 schreef hij een indringende brief aan de mensheid.

Ockels stelde: “De mensheid zal een duurzame balans met zijn omgeving moeten vinden, zowel met ons huis, de aarde, als met de natuur. Er is een nieuw wereldwijd bewustzijn nodig, van de mensheid, natuur en aarde als een onlosmakelijk geheel.” Wij omarmen zijn gedachtengoed.

Een belangrijke verantwoordelijkheid
We hebben het punt bereikt dat meer dan 95% van het gewicht van afgedankte auto’s een zinvolle en duurzame bestemming krijgt. Dat betekent niet dat we er zijn. Technologische ontwikkelingen stellen ons doorlopend voor nieuwe uitdagingen. De hoogwaardige technologie leent zich soms uitstekend voor hergebruik.

Vaker echter, moet er nog een nieuw perspectief voor worden gevonden.

Samenwerken aan nieuwe werkelijkheid
ARN werkt samen met de hele autorecycling keten. We ondersteunen individuele ondernemers om zich verder te professionaliseren. En de maakindustrie kan steeds meer hoogwaardig gerecycled materiaal toepassen en verwerken tot nieuwe producten.
We zouden deze successen kunnen vieren. Maar om de ontwikkelingen in de automotive industrie telkens een stap voor te blijven, werken we liever door. Zodat consumenten en garages hun auto’s kunnen doneren aan een industrie die straks elk onderdeel gebruikt, hergebruikt of verwerkt tot een nieuwe, hoogwaardige grondstof.

Wij geloven in volledige recycling van auto’s zonder schade voor milieu en leefomgeving. Wat nu misschien nog niet kan, maken we straks mogelijk.